Menu

Elektrokyl Energiteknik AB förvärvar AirControl i Borås AB

Hem Elektrokyl Energiteknik AB förvärvar AirControl i Borås AB

 

Energieffektiviseringsföretaget Elektrokyl Energiteknik AB förvärvar 100% av aktierna i installations- och serviceföretaget AirControl i Borås AB.

Bolaget kommer ingå som en egen enhet i det decentraliserade energieffektiviserings företaget som idag består av 9 affärsområden.

AirControl i Borås AB bedriver rådgivning, försäljning, installation och service av luft-luft värmepumpar samt komfortkyla. Företaget är även auktoriserad Nibe partner. Bolaget omsätter ca 12MSEK och har 5 medarbetare på kontoret i Borås.

AirControl i Borås AB är ett mycket intressant nischbolag i en framtidsbransch där energieffektivisering av fastigheter för privatpersoner ligger i fokus för ett mer klimatansvarstagande samhälle. 
Elektrokyl Energiteknik AB är ett anrikt företag inom energieffektivisering och service som nu genomfört företagets andra generationsskifte sen 1945. Företaget har under några år genomfört organisationsförändringar och full digitalisering för få ut sin unika spetskompetens inom energiteknik med framtidens teknik och ledarskap. Framgångsreceptet i affärsmodellen är att låta bolaget verka decentraliserat med kompetenta medarbetare inom varje affärsområde som med stor frihet och närhet till sina kunder har förmågan att snabbt anpassa sig till kundens olika behov.

”Förvärvet av AirControl bidrar väl till vår satsning på energieffektiva byggnader. Det är ett mycket intressant nischbolag i en framtidsbransch och det är vår ambition att vi tillsammans med personalen och de tidigare ägarna i AirControl i Borås AB ska fortsätta vidareutveckla den nisch de varit så framgångsrika i ”, säger Elektrokyl Energitekniks VD Anders Johanson.

Vi är glada att ha hittat en ny ägare med starkt lokal förankring, lång erfarenhet och spetskompetens inom energiteknik för fastigheter. Vi känner oss trygga med att vi gemensamt kommer att fortsätta utveckla vår framgångsrika affärsmodell för privatmarknaden”, säger Tomas Axelsson grundare till AirControl.

Övertaget sker per den 1 maj, 2023.

 

Follow Us: