Menu

Testbädd för elektromobilitet

Hem Testbädd för elektromobilitet

 

 

Elektrokyl Energiteknik är med och bygger avancerat elektromobilitetslaboratorium

Serneke, RISE Research Institutes of Sweden och dotterbolaget SEEL ska i strategisk samverkan utveckla ett nytt elektromobilitetslaboratorium i Borås. Laboratoriet är till för utveckling av hållbara lösningar för elbilar och andra elfordon.  Det blir en byggnad för säkerhetskritisk provning, bland annat kopplat till laddning, kortslutning, mekanisk chock, extrema temperaturer och brandrisker. I laboratoriet, som har en bruttoarea på 4100 kvadratmeter, kommer det även att ske forskning på batterier och komponenter för vätgasapplikationer.

Projektet utförs som en partneringentreprenad och vi har fått förmånen att ansvara för både ventilation och kyla. Entreprenaden påbörjades nu sommaren 2021 och beräknas stå färdigt våren 2023.

-”Vi på Elektrokyl Energiteknik är väldigt stolta över att få vara del att detta viktiga projekt. Dels att vi ser det som en stor ära att vara med på ett sådant här tekniskt avancerat projekt men även att det passar så väl in i vårt eget fokus och framtids tänk. Med hållbara lösningar, stort miljöfokus och tydligt vision för framtiden” säger Bertil Hansen, affärsområdeschef och delägare. 

 

Follow Us: